Stefan Florin ~ Trainer si Coach

Preludiul Actiunii – Ritualul

Preludiul-Actiunii-Ritualul-Florin-Stefan

Ritual de mobilizare

Astăzi este luni, când toată lumea postează MEME-uri cu… ce nasol este luni, eu îmi iau timp să râd la soare puţin şi să îi mulţumesc cu recunoştinţă pentru energia frumoasă ce o revarsă către noi.

Luni este o zi în care oamenii cu obiective, scopuri precise, cât şi cei care înţeleg viaţa ca pe o experienţă de parcurs, se bucură de ziua de Luni ca posibilitate de a progresa şi mai mult.
Sunt zile sau obiceiuri care marchează începutul a ceva ce pregăteşte creşterea noastră. Unii au ziua de luni, alţii fumează o ţigară, alţii încep cu o cafea sau un ceai.

Aceste ritualuri sunt „înregistrate” de noi în creier pentru a putea pregăti starea potrivită în corp pentru acţiune. Numesc acest moment Preludiul Acţiunii.

Înainte de începerea unui task mai complicat, dacă te vei observa pe tine, vei remarca cum un ritual, cât de mic acolo, îşi face apariţia în comportamentul tău

Imaginează-ţi că începi să faci task-ul cel mai complicat pe care îl ai astăzi de rezolvat.

Urmăreşte unde îţi pleacă mintea. Ce doreşte să facă mai întâi, până la începerea activităţii propriu-zise la acel task.

Acea acţiune se numeşte RITUAL şi este un preludiu pe care mintea îl aduce pentru intrarea în starea potrivită.

Îţi mulţumesc pentru timpul pe care alegi să îl învesteşti în dezvoltarea ta şi te felicit pentru alegerea făcută. Te invit să iți programezi o sesiune individuală. Un ritual croit pe modul tău de viață este ceea ce iți va aduce rezultate. 
Poate ai tot încercat variante și sfaturi. Ține minte că pantofii cuiva, nu se potrivesc și altora întocmai.
Alege pentru tine  ritualul specific încat să poți trece să te îngrijești și de alte lucruri. Eu cred că ți-a ajuns să te tot poticnești. Tu nu crezi?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *