Stefan Florin ~ Trainer si Coach

Cum măsor Dezvoltarea Personală

cum-masor-dezvoltarea-personala

Cum măsor evoluția personală?

Pe parcursul anilor, am fost întrebat „Cum măsor evoluția personală? Cum recunosc faptul că Dumnezeu zâmbește, binecuvântând calea pe care am pornit?”.

Întrebarea aceasta m-a determinat să îmi răspund mie întâi, cu ani in urmă, și am căutat. M-am uitat la numărul banilor, apoi la numărul experiențelor frumoase din viața mea. Am căutat și părea că prin faptul că mă simt mai bine cu mine este dovada că dezvoltarea personală are un efect vizibil și simt iubirea. Era real doar pentru mine.

Într-o duminică am mers la biserică și am rugat pe Doamne Doamne să îmi răspundă El la întrebare, fiind una foarte serioasă, iar oamenii chiar așteptau răspunsul. Cumva, din greșeală, când să ies din biserica destul de aglomerată, am călcat pe cineva pe picior iar omul deranjat de ceea ce făcusem, pe un ton puternic ce mi-a pătruns în tot corpul a spus: „Uite-te în jurul tău băiete!

Iluminare-StefanFlorin

Mergând spre casă, cutremurat de vocea omului, mă tot gândeam cum de nu l-am văzut și l-am călcat tocmai pe el.
Uitasem ce Îi cerusem lui Dumnezeu în rugăciune și am mers apoi către petrecerea de duminică a unui prieten ce mă invitase alături de mulți alți oameni dragi.

Am stat deoparte odată ajuns la curte deoarece nu aveam destui bani încât să fi cumpărat asemeni celorlalți merinde și bineînțeles, mă simțeam mai „puțin” decât ceilalți.
Pe acea prispă L-am întrebat din nou pe Dumnezeu cum măsor binecuvântarea Sa, deoarece de câțiva ani buni lucram cu mine și… parcă ceea ce măsuram eu nu îmi dovedea nimic.

"Uite-te în jurul tău băiete!"

Mi-a revenit în minte vocea pătrunzătoare a omului ce parcă îmi marcase ziua și mi-a spus „Uite-te în jurul tău băiete!„.
Am ridicat ochii și deodată am început să aud cum cei din jurul meu mă strigau să mă alătur jocului lor și cu zâmbete largi mă invitau parcă să mă ridice pe brațe de bucuria ce o trăiau.

M-a înăbușit instant un plâns și cu toții au venit în jurul meu. În acea duminică am înțeles că binecuvântarea poate fi măsurată în multe feluri, însă dovada creșterii și evoluției poate fi măsurată prin oamenii de calitate ce se strâng în jurul meu și mă văd chiar și când eu mă simt „puțin” sau chiar invizibil.

Am mărturisit conștientizarea și după o maaare îmbrățișare de grup m-au luat pe sus și m-au pus pe gazonul unde se desfășura jocul.
Și acum simt aceeași recunoștință și câteodată mai curge o lacrimă de bucurie doar privind în jurul meu și văzând ce oameni frumoși, evoluați mental, material și spiritual am în jurul meu.

Cu recunoștință, măsor calitatea oamenilor și când mă uit doar la mine, vocea acelui om care încă se simte în corp, îmi amintește doar să privesc în jurul meu.

Descoperind iubirea îl descoperim pe Dumnezeu și primind în viața noastră iubirea, ne descoperim pe noi în ceilalți și pe ceilalți în noi.

Doar cu o privire în jurul nostru putem observa faptul că suntem în creștere permanent și tindem spre o varianta mai bună a noastră. Este un exercițiu frumos acesta și felicitări pentru efortul vostru!
Vă sunt recunoscător pentru că sunteți în jurul meu în acest proces numit viață și vă mulțumesc că deveniți cei din jurul celor din jurul vostru, ca oameni ce evoluează constant.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *