Stefan Florin ~ Trainer si Coach

Viața, ca mersul pe bicicletă

viata-ca-mersul-pe-bicicleta

Aleg în fiecare zi să mă bucur de fiecare lecție învățată

La un moment dat am întrebat o persoană pe care o consider specială:

– Cum reușești ca după atâtea eșecuri, încă să ai puterea de a continua?

Mi-a răspuns cu un zâmbet senin și o privire statornică.

– Știi să mergi pe bicicletă?

– Da. I-am răspuns.

– Când ai învățat să mergi pe bicicletă, îți aduci aminte când te uitai la roată și îți pierdeai echilibrul? Astfel ai învățat că privind în față, spre destinația ta, nu doar că îți conferă echilibru, ci și încrederea că vei ajunge la destinație, privind într-acolo. Odată ce ai învățat să mergi pe bicicletă, negreșit vei avea obstacole, dâmburi, gropi, însă niciodată să nu pierzi din vedere destinația! Privitul îndelung la roată te va ajuta doar să analizezi mai bine spițele și anvelopa deoarece atenția ta este îndreptată spre ea.

– Dar ce legătură are mersul pe bicicletă cu eșecurile tale?

– Dacă eram atent la eșecuri permanent, aș fi pierdut din energia necesară reușitei și totodată atenția ar fi fost focusată doar pe probleme, astfel devenind un om mohorât și încordat. Aleg în fiecare zi să mă bucur de fiecare lecție învățată, continuând nestingherit spre destinația mea. Aleg să mă detașez de emoțiile negative, înlocuind cu iubire și recunoștință pentru posibilitatea de a mai avea și ziua următoare pentru a reuși.

Succesul și eșecul sunt două alegeri pe care le facem conștienți, în fiecare zi și totuși nu ne dăm seama când mai exact facem alegerea. Privind spre destinația noastră, ne vom bucura apoi de lecțiile învățate ce împreună au construit succesul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *