Stefan Florin ~ Trainer si Coach

10 moduri prin care poți vedea bunătatea în omul din fața ta

bunatatea-in-oameni

Vrei să îți îmbunătățești relațiile cu partenerul, cu familia și cu toți oamenii din jurul tău?

Am auzit recent pe cineva care citea entuziasmată un titlu de articol „12 motive să îți dai seama că omul din fața ta este rău” și am decis să scriu o alternativă pentru articolele care alimetează „pofta” de a descoperi modalități miraculoase.

 Iată 10 moduri prin care poți vedea bunatatea în omul din fața ta.

Empatie: Arată că îți pasă de persoana din fața ta și încearcă să vezi situația prin ochii lor. Încearcă să înțelegi de ce fac anumite lucruri și care este motivul din spatele acestora.

Recunoștință: Observă și apreciază lucrurile bune pe care acea persoană le face. Găsește motive pentru a fi recunoscător pentru acțiunile lor, indiferent de cât de mici sunt.

Încredere: Arată încredere în persoana din fața ta și dă-i ocazia să demonstreze că este demnă de aceasta.

Ascultare activă: Ascultă cu atenție și arată că îți pasă de ceea ce are de spus. Nu îți permite să fii distras sau să te grăbești, ci fii prezent în momentul acela.

Respect: Respectă persoana din fața ta, indiferent de diferențele dintre voi și de ceea ce credeți. Apreciind diferențele, poți să înveți multe lucruri noi și să vezi alte perspective.

Încurajare: Încurajează persoana din fața ta să își dezvolte potențialul și să facă lucruri bune. Arată-le că crezi în ei și că îi susții.

Învățare: Învață de la persoana din fața ta și fii deschis să primești feedback. Încurajează și tu o conversație în care amândoi să învățați unul de la celălalt.

Empowerment: Ajută persoana din fața ta să își descopere puterea interioară și să își dezvolte abilitățile. Ajutându-i să se simtă mai încrezători, poți să îi ajuți să își depășească obstacolele.

Bunătate: Arată bunătate și milă față de persoana din fața ta, fără să aștepți nimic în schimb. Fii un exemplu de compasiune și încurajează-o să fie la fel.

Reciprocitate: Fii un model de comportament bun și așteaptă la fel de la persoana din fața ta. Învățând să dăruiești și să primești în egală măsură, poți construi o relație bazată pe respect și încredere reciprocă.

Să îți fie cu folos!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *